De tuin

Onze Tuin  Desiertuin

In 1989 zijn we begonnen met de aanleg van de tuin.

In de voortuin hebben we gewerkt met twee kleuren, in de linker plantenborder hebben we de kleuren blauw tot paars, de border langsheen de gazon is wit

Rechts achter het huis, een bloemenborder van vaste planten en eenjarigen met een grote kleuren variatie. Maar in 1994 kwam er een vijver , de border werd uitgedund en de eenjarigen verdwenen, de achtvormige vijver kwam in de plaats juist achter het terras.

Aan de linker kant staat de garage met ernaast het zomer terras in blauwe hardsteen. Achter de garage de linker bloemenborder met vaste planten en struiken.

Achter in de tuin staat een partij fruitbomen met een tuinhuis, en in de schaduw ervan een verzameling van verschillende soorten hosta’s. Rechts van de fruitbomen staat een schommel die begroeit is met klimplanten onder andere  Duitse Pijp. Achter de schommel enkele op vorm gesnoeide coniferen.

De siertuin en de groentetuin worden gescheiden door een taxushaag geknipt in boogvorm.

In de groentetuin staat een serre met druivelaars van verschillende soorten. Hier worden in de winter de jonge stekjes en terrasplanten overwinterd.